Mindmegettük – az összes eddigi étel, amit elkészítettem,
viszont nem muffin.
A porcukor felét leszitáljuk és a közepébe mélyedést készítünk. A zselatint a vízzel összekeverjük és 40 másodpercre mikróba rakjuk (és be is indítjuk a mikrót :D ). Utána beletesszük a margarint és a mézet, majd megmelegítjük megint. Ha cseppfolyós, akkor beleöntjük a porcukor mélyedésébe. Elkezdjük fakanállal kavarni, majd mikor már nehézkes, átváltunk a kezünkre. Folyamatosan szitáljuk hozzá a maradék porcukrot. Amikor összeáll már nem ragad, és szép sima és puha. Kedvünk szerint színezhetjük is. Mikor kész, folpack-ba csomagoljuk, majd beletesszük egy zacskóba. Állni hagyjuk minimum 6 órát szobahőmérsékleten, (bizony! nem rakjuk hűtőbe, mert túl kemény lesz és törik), viszont a 6 óra után hűtőben több napig is eláll.
Szezámmag-bundás csirkemell:
Kefires lángos:
85 dkg liszt
2 kis pohár kefir
1 tojás
1 élesztő
1 dl tej
kevés só
olaj a sütéshez
A langyos kefirben felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk
a tojást. Megsózzuk és hozzászitáljuk a lisztet. Ráöntjük a tejet és ha túl folyós
a tészta, adunk még hozzá lisztet. Fél óra kelés után lisztes kézzel
gombócokból nyújtunk kerek lapokat, amik mehetnek is a forró olajba. Fokhagymát
nyomunk és egy kis pohár tejfölbe keverjük, majd megkenjük a lángosokat és
sajtot szórunk rájuk.
Gyors fánki:
35 dkg liszt
2 tojás
2,5 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
2 kis pohár kefir
Az hozzávalókat összemixeljük és a híg tésztát vizes
evőkanállal a forró olajban szaggatjuk. Porcukorral, lekvárral tálalhatjuk is.
Fondant:
negyed evőkanál méz
negyed evőkanál őrölt zselatin
2 evőkanál víz
negyed evőkanál margarin
25 dkg porcukor
negyed evőkanál méz
negyed evőkanál őrölt zselatin
2 evőkanál víz
negyed evőkanál margarin
25 dkg porcukor
A porcukor felét leszitáljuk és a közepébe mélyedést készítünk. A zselatint a vízzel összekeverjük és 40 másodpercre mikróba rakjuk (és be is indítjuk a mikrót :D ). Utána beletesszük a margarint és a mézet, majd megmelegítjük megint. Ha cseppfolyós, akkor beleöntjük a porcukor mélyedésébe. Elkezdjük fakanállal kavarni, majd mikor már nehézkes, átváltunk a kezünkre. Folyamatosan szitáljuk hozzá a maradék porcukrot. Amikor összeáll már nem ragad, és szép sima és puha. Kedvünk szerint színezhetjük is. Mikor kész, folpack-ba csomagoljuk, majd beletesszük egy zacskóba. Állni hagyjuk minimum 6 órát szobahőmérsékleten, (bizony! nem rakjuk hűtőbe, mert túl kemény lesz és törik), viszont a 6 óra után hűtőben több napig is eláll.
Szezámmag-bundás csirkemell:
70 dkg csirkemell
szezámmag
liszt
zsemlemorzsa
tojás
A csirkemellet csíkokra vágjuk és lisztbe, tojásba, majd
szezámmaggal összekevert zsemlemorzsába forgatjuk, majd kisütjük forró olajban.
Körbe-körbe krumplis körettel a legfinomabb.
Körbe-körbe krumpli:
1 kg krumpli
20 dkg reszelt sajt
1 nagy pohár tejföl
2 nagyobb fej hagyma
A meghámozott krumplikat apró szeletekre vágjuk és egy
lábasban függőlegesen, egymáshoz szorosan elkezdjük lepakolni. Mikor körbe ért,
akkor kikanyarítunk belőle még egy sort így tovább, csiga-alakban. Pár
szeletenként hagymakarikákat tűzdelünk bele, majd az egészet leöntjük
tejföllel. Fóliával letakarjuk és hagyjuk sülni. 1 órával később leszedjük a
fóliát és rászórjuk a sajtot. Visszarakjuk a sütőbe 15 percre. Ha szép barna a
sajt, tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése